Woning zoekenEnergie label

Snellere verkoop en hogere opbrengst woningen met groen energielabel

Uit onderzoek van TiasMimbas Business School blijkt dat woningen met een energielabel gemiddeld 78 dagen sneller worden verkocht dan woningen zonder energielabel. Ook leveren woningen met het groen energielabel A of B ruim 5% meer op dan woningen met het Energielabel C-G.
Onderzoekers van TiasMimbas Business School onderzoeken elk kwartaal de invloed van het energielabel op de Nederlandse koopwoningmarkt. Het vierde kwartaal van 2012 was 13,8 % van het totaal aantal woningtransacties voorzien van een energielabel. De aanwezigheid van een energielabel en de extra informatie die in het energielabel wordt gecommuniceerd wordt door kopers steeds meer op prijs gesteld. Ook konden de verkochte woningen met een groen A of B energielabel rekenen op een prijspremie van 5,1 %.

De kwartaalanalyse wordt uitgevoerd door onderzoekers van het vastgoedLAB binnen TiasNimbas Business School onder leiding van prof.dr. Dirk Brounen. De onderzoekers beschikken hiervoor over de transactiecijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de energielabelinformatie van AgentschapNL.
Persbericht TiasMimbas Business School

Housing Solutions verzorgt ook uw EPA certificaat.

Het energielabel voor woningen geeft inzicht in de energiezuinigheid van uw woning. Het is vergelijkbaar met de energielabels voor apparaten, zoals koelkasten en wasmachines. Op het energielabel vindt u informatie over:  

  • Isolatiewaarde
    Van dak, gevel, muren, ramen en vloeren. Wanneer deze voldoende is, wordt op dit specifieke deel geen aanbeveling tot verbetering gedaan.
  • Energieverbruik
    Van de installaties voor verwarming, ventilatie en warm water. Er wordt een standaardverbruik berekend op basis van de opnamegegevens van de woning.
  • Aanbevelingen (maatwerk advies)
    Hoe kunt u uw woning energiezuiniger maken? Welke aanpassingen zijn er nodig en welke kosten zijn heer mee gemoeid?

HET ENERGIE PRESTATIE CERTIFICAAT.

Het energie Prestatie certificaat geeft aan in hoeverre uw woning energie zuinig is of juist een veel verbruiker.

Het EPA Label:
Het energie label is bekender bij wasmachines en bijvoorbeeld auto’s. Maar woningen kunnen ook worden voorzien van een energie label, daarvoor dient een gecertificeerde EPA inspecteur uw woning op te nemen volgens strikte (europees) regels en vervolgens te berekenen in welke categorie uw woning thuis hoort.

Het Maatwerk advies:
Mocht het energie label niet gunstig uitvallen dan geeft deze inspecteur tevens aan wat er gedaan kan worden met uw woning om een beter energie label te genereren en wat daar de kosten van zullen zijn. Tevens zal hij dan aangeven welke subsidies er voor uw specifieke situatie binnen uw gemeente mogelijk zijn.

Waarom zou u uw woning laten keuren voor het Energie Prestatie label?

1. Om inzicht te krijgen in het potentieel van uw woning.
2. Om door eventuele aanpassingen kosten te besparen op uw energie nota’s (die worden alleen maar hoger en hoger)
3. Bij verkoop of verhuur van uw woning is het zelfs verplicht. Dit is een Europese afspraak waar Nederland zich niet erg goed aan houdt, maar zoals het er nu naar uit ziet zal de verplichting nageleefd gaan worden met ingang van 1 januari a.s.
4. Gebleken is dat woningen met een goed Energie Prestatie Label gemiddeld 7 weken sneller verkopen en tussen de 5 en 7 % meer opbrengen dan vergelijkbare woningen zonder label.
5. Bij verhuur maakt het Energie Prestatie Label onderdeel uit van de “puntentelling” en kan vanaf 1 januari a.s. de huurder 5% korting op zijn huur NEMEN als de verhuurder geen Energie Prestatie Label kan overleggen. Mocht u nu een Energie Prestatie Label laten maken en blijkt dit een positieve uitslag te hebben dan mag u zelfs uw huur aanpassen naar boven toe.
6. Het Nibud, adviseert het bestuur van de Nationale Hypotheek Garantie, en stelt inmiddels voor om woningen met een goed Energie Prestatie Label een hogere hypotheek toe te staan…..

 

Waardebepaling